четвер, 12 квітня 2012 р.

Чорний діамант - означає бібліотека: з білоруського щоденника

Продовжую розповідь про Білорусь. Звичайно, що ми не могли оминути головну білоруську бібліотечну "знаменитість" - Національну бібліотеку Білорусі, яку ще називають Чорний діамант.
Враження - колосальні! Це дійсно діамант білоруської культури, супер-сучасна бібліотека, яка стала культурним брендом Білорусі. Сюди привозять на екскурсії урядові делегації, тут є особистий кабінет Президента країни, музей рідкісних і цінних книг, понад 9 мільйонів книг та інших документів, 1500 комп'ютерів і 1400 бібліотекарів. Все переповісти неможливо, тому краще подивіться фотографії, які ми зробили під час відвідин цієї бібліотеки.
Вхід в бібліотеку грандіозний та урочистий, одразу відчуваєш, що ти потрапив в Храм знань.
Просторі читальні зали,
 зручні місця для занять.
Яскрава дитяча кімната, де можна залишити дітей
під наглядом психолога.
Музей рідкісних та цінних книг, де зберігається понад 70 тисяч унікальних пам'яток книжкової культури.
А деякі інтер'єри просто нагадують космічний корабель!
Ось такий він, Чорний діамант. Будете у Мінську - обов`язково відвідайте!
Мало не забула повідомити особливо приємний для нас факт: директор Національної бібліотеки Білорусі, професор, доктор педагогічних наук, Роман Степанович Мотульський, - наш земляк, випускник Самбірського училища культури, що на Львівщині!

2 коментарі:

  1. Якщо чесно, зовнішній вигляд не вражає абсолютно, не подобається проект будови. Мабудь я занадто консервативна людина...
    Але сама ідея об'єднати в одному місці культурні здобутки нації заслуговує на визнання!

    ВідповістиВидалити
  2. Так, ви маєте рацію, внутрішній простір бібліотеки вражає більше. Але щодо проекту - він не новий - він створений ще у 80-х роках і тільки напочатку 2000-х його втілили у життя. А я люблю всі бібліотеки - і страі і надсучасні. Напевно тому,що я-бібліотекар :)

    ВідповістиВидалити