середу, 8 лютого 2012 р.

Увага! Увага! "Леотека" розпочала роботу...

Таким оформленим залом ми чекали на запрошених гостей...

Улюблені левчики охороняють гасло нашого проекту!




На святкову імпрезу, з нагоди відкриття проекту "Леотека" та презентації книги "Леви Львова", були запрошені учні СШ № 37, студенти Львівського училища культури і мистецтв, читачі та друзі бібліотеки, а також львівське телебачення.


 Ведуча заходу, Валентина Шевченко, презентувала логотип нашої бібліотеки "Левенятко". З роками наш Левчик змінився!

Довідавшись про ініціативу дітей зберегти герб, який знаходиться на фасаді школи № 37 (в напівзруйнованому стані!) ми разом написали колективний лист  (з підписами небайдужих львів'ян) до мера Львова п. А. Садового з проханням посприяти у збереженні історичної пам'ятки. 






Серед запрошених гостей був п. Іван Сварник – віце-президент Товариства шанувальників Львова, директор Львівської обласної наукової універсальної бібліотеки, автор праці «Печатки та герб Львова», яка стала одним з розділів книги.

Пан Іван, зазначив, що Львів став першим містом у колишньому СРСР, де було прийнято міський герб.
Презентацію продовжив п. Юрій Гайда – директор галереї «Равлик», співавтор книги «Леви Львова".

«Леви Львова» - це багаторічна праця колективу галереї «Равлик». Перше систематизоване дослідження – понад 4000 зображень левів – містить впорядковану інформацію про будівничих, архітекторів, скульпторів; проілюстроване майже 1500 світлинами. На запитання, - «Скільки у Львові левів?», - він відповів, - «Не важливо, скільки левів, важливо, що наші предки – скульптори, архітектори, художники – вважали лева своїм звіром. Втім, у Львові ми нарахували близько 4500 зображень левів. Лише на будинку, на проспекті Свободи, де розташовано Гранд-Готель, їх 99. А найбільший лев (понад 4 метри) – при в’їзді до Львова зі сторони Сихівського цвинтаря – у 160 разів більший за найменшого – на дверній ручці. Найбільша відстань між левами у Львові – від того ж Сихівського лева до лева на проспекті Шевченка – 18 кілометрів…».
Цікаво проходив аукціон серед учнів: "Хто назве найбільшу кількість творів, де героєм є лев?". Перемогу здобув Волинець Євген, наш постійний і допитливий читач. В нагороду від галереї "Равлик" Євген отримав шоколадку з логотипом Лева.
На завершення всіх запрошених пригостили "вітамінами читання" у вигляді цукерок, і ми сподіваємось, що цей захід додав всім хорошого настрою та натхнення до книжок.

3 коментарі:

  1. Извините, что не по теме...Но приглашаю к себе в блог за наградой. Вы - мой чудо-блог:-)

    ВідповістиВидалити
  2. Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В. Лягіна10 лютого 2012 р. о 17:02

    Дорогие коллеги! Ваш блог теперь” Чудо-блог”! Вы стали участниками библиотечной акции . Подробнее читайте http://laginlib.org.ua/blog/?p=4752#more-4752

    ВідповістиВидалити