понеділок, 6 лютого 2012 р.

БІБЛІОТЕКА перетворюється в...ЛЕОТЕКУ!

"У місті Лева читають навіть леви!" - це гасло нового проекту нашої бібліотеки, презентація якого відбудеться завтра, 7 лютого, у присутності великої кількості малих і не дуже львів`ян.

Проект називається "ЛЕОТЕКА" (лео-лев, тека - зібрання, тобто, зібрання левів). Але не подумайте, ми не хочемо перетворити свою бібліотеку на зоопарк, де поміж стелажів будуть розгулювати живісінькі леви (хоча це було б захоплююче!).
Леотека - це бібліотечна літературно-туристична ініціатива, метою якої є ознайомлення школярів з літературною історією рідного міста та організація літературного туризму для їх ровесників - гостей з інших куточків країни.
В планах проекту - екскурсії по музеях, літературні квести, читання біля пам`ятників, туристичні маршрути по одній книзі, створення літературної карти Львова, та багато інших захоплюючих акцій.
Для найменших створена іграшкова Леотека - зібрання левчиків, проводитимуться голосні читання казок та історій, присвячених нашому місту та його могутнім чотирилапим охоронцям, конкурси малюнків, віршів, ігри та лев`ячі перегони.
Наші старші читачі в Леотеці будуть не тільки знайомитися з літературними пам`ятками. Волонтерська бригада читачів буде вести пошукову роботу і допомогати прибирати присадибні території літературних музеїв, слідкувати за станом меморіальних дошок та кам`яних левів рідного міста.
Проект Леотека розпочнеться надзвичайно цікавою імпрезою: 7 лютого в гості до читачів прийде автор книги "Леви Львова" Юрій Гайда. Але про це - у наступному пості.

5 коментарів:

  1. Леотека - це сміливо і так цікаво. А ще дуже по-львівськи!

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже цікаве починання! Хоч би незвичні для нашого міста морози не зіпсули цього свята!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Свято відбулося! Ми встигли поміж морози, кажуть, що з четверга діти знову не підуть до школи!?

      Видалити