четвер, 26 травня 2011 р.

Летіть журавлики!

В кінці березня у бібліотеці пройшов незвичайний майстер-клас з орігамі. Незвичайний тим, що його провів учень 2-го класу СШ №42 Роман Федевич. Охочих оволодіти технікою виготовлення різноманітних фігурок з паперу виявилося багато. Наймолодшому «учню» майстер-класу було п`ять років, а найстаршому – сімнадцять. Спочатку виготовили квітку, а потім робили журавликів. І коли бібліотекар розповіла про символіку паперового журавлика, в дітей народилась ідея – передати цих журавликів японським дітям, як знак підтримки і допомоги, адже саме в цей час увесь світ сколихнула страшна звістка про катастрофічний землетрус у Японії. Так ми і зробили. 
А на днях надійшла подяка від Львівської обласної громадської організації - центру японської мови "Сіавасе", що всі журавлики передані через посла Японії в Україні п. Тадаші Ідзаву у музей Миру, який знаходиться в м. Хіросіма. Ми дуже раді, що наші українські журавлики прилетіли на японську землю.
З того часу у нас працює орігамі-студія "Паперові дива". Приходьте і творіть!

2 коментарі:

  1. Хочеться доповнити. Найбільшу кількість журавликів виготовив п'ятикласник СШ № 8 Михайло Пастух, написавши на одному з них ієрогліф, що читається "Шлях життя".
    Михайло найактивніший та найвправніший гуртківець "Паперових див". З його складних та вишуканих виробів у техніці орігамі оформлено кілька виставок у нашій бібліотеці.
    Молодець, Михайлику!

    ВідповістиВидалити
  2. дійсно незрозуміло чому забули про Михайлика!

    ВідповістиВидалити