четвер, 1 жовтня 2015 р.

Всеукраїнський день бібліотек: флеш-моб, "Картопляний бенкет", "...кава по-львівськи", кулінарний майстер-клас...

Уже стало доброю традицією 30 вересня - професійне свято бібліотекарів - святкувати разом з читачами, організовуючи їм цікавезні віртуальні мандрівки, зустрічі з письменниками, різноманітні майстер-класи. 
Цього року ми почали свій святковий робочий день на півгодини скоріше біля Львівської облдержадміністрації.
 Опитували народних депутатів і тих, хто ішов до облради на роботу, чи знають вони, де знаходиться найближча бібліотека, чи знають, яке сьогодні свято, яку книгу читають тощо. 
Приємно, що багато хто найближчою назвав нашу Львівську обласну бібліотеку для дітей. У подарунок за правильні відповіді респонденти отримували з рук директора бібліотеки Лариси Лугової книгу.
Потім у нас відбувся "Картопляний бенкет". Бібліотекар Валентина Шевченко провела природознавчу мандрівку у світ "королеви полів" - картоплі.
На "Літературну каву по-львівськи" до нас завітали дві чарівні перекладачки (30 вересня ще й День перекладача) - заступник головного редактора "Видавництва Старого Лева" Катерина Міхаліцина і Анна Хромова,
яка переклала з івриту книгу Тірци Атар "Від війни плачуть". Власне, про цю книгу і йшла мова під час "кавування".
 Юні актори - учасники літературного театру "Маска" разом зі своїм керівником Юлією Соколовою "пролистали" сторінки книги, перетворивши їх на маленьке театральне дійство.
Найменші наші читачі під час майстер-класу з виготовлення канапок вчилися не лише робити цю нехитру страву, але й красиво оздоблювати його. Свої канапки вони назвали "Смачненьке левенятко".
Приємно у такий день отримувати подарунки. Мама наших активних читачок Олі та Оленки Геляс спекла для улюблених бібліотекарів кекс, який ми залюбки скуштували разом з читачами.
Професійне свято вдалося на славу! Ми не лише самі отримали задоволення від своєї роботи, але й зуміли порадувати наших читачів. І ще раз переконалися: найкраща професія в світі - бібліотекар!

Немає коментарів:

Дописати коментар