середу, 16 вересня 2015 р.

Фестиваль дитячого читання "Книгоманія, або за лаштунками Форуму видавців...

Завершився ще один, уже 22-ий, Форум видавців у Львові. Проте враженнями учасники і гості цього свята книги ділитися будуть ще довго, живучи у передчутті наступного Форуму. І підсумки підбивати теж уже можна. Хтось із задоволенням гортає куплені книги, хтось переглядає фотографії із друзями й улюбленими письменниками, а ми, разом з найкращими читачами Львівської області і усієї України згадуємо Форум за лаштунками, а саме фестиваль дитячого читання "Книгоманія" і  конкурс "Найкращий читач України", до організації яких з 2005 року долучаються і бібліотекарі Львівської обласної бібліотеки для дітей.
Отже, пригадаємо, як це було.
Церемонія нагородження конкурсу "Найкращий читач України - 2015" для  33-ох юних книгоманів з 13 областей України відбулась 9 вересня 2015 року в головному читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка.
Читальна зала бібліотеки спільними зусиллями організаторів, бібліотекарів та волонтерів перетворилася на магічну школу «Буквордс» на чолі з  директором Чопикдором. На церемонії були присутні також інші персонажі «Гарріпоттерівської» епопеї –  Олівандер, Емілія Книгогриз, Ровена Містіклов тощо.
Магія на цьому вечорі була довкола…
Всі діти були поділені на чотири гуртожитки і, виконуючи різноманітні завдання, виборювали почесні звання «Книгомагів». На завершення вечора усім кращим читачам було вручено грамоти та багато інших цінних подарунків. 
 Але й це ще не все.
У рамках Фестивалю дитячого читання «Книгоманія» працівниця нашої бібліотеки Ірина Патрон для кращих читачів України провела бреймстормінг на тему «Одна фраза – тисячі послідовників». 
Цікава презентація і командні ігри в групах на чолі з письменницями Дзвінкою Матіяш, Оксаною Радушинською, Наталкою Малевич викликали надзвичайні емоції. Завданням учнів було вигадати свої ідеї стосовно рекламних кампаній по читанню книг. А ось деякі з них.
Учні мріють про книги з музичним супроводом, стріт-арт із найвідоміших фраз з книг, нічні походи в бібліотеки, книги у форматі 3D, книжковий Діснейленд, біг-борди сучасних книг, пристрій автоматичного читання та перегортання сторінок, книжкові табори, сторінки головних героїв книг у соціальних мережах тощо..
А вже наступного дня ми зустрічали кращих читачів Львівської області у стінах нашої рідної бібліотеки.
На них чекала не менш цікава програма: зустріч з Володимиром Рутківським та Катериною Міхаліциною, майстер-класи, екскурсії, ну і звичайно, подарунки від Форуму видавців та бібліотеки.
 Втомлені, але щасливі усі повернулись додому, а ми - бібліотекарі - до своєї роботи. Цьогорічний Форум видавців став для нас дійсно магічним.
До зустрічі наступного року!
 Більше фото шукайте на сайті наукової бібліотеки Львівського національного університету ім. І. Франка за посиланням - тут.




Немає коментарів:

Дописати коментар