пʼятницю, 3 лютого 2017 р.

Гоґвортська Школа Чаклунства – у бібліотеці!

Світ неймовірних пригод, чарівних істот, злих чарівників, добрих магів і міцної, вірної дружби переплелися у житті школярів Гоґвортса. Хто ж в дитинстві не мріяв стати магом, і про чарівну паличку, яка б виконувала будь-які бажання свого володаря?
  Саме тому, як ви вже, мабуть, чули, британське Видавництво Bloomsbury, яке й видало всі книги про юного чарівника, у 2015 році заснувало "Чарівну ніч Гаррі Поттера". Вона присвячена йому та усім його друзям. До незвичайного свята спочатку долучилося багато міст Великобританії, а згодом - майже усі країни світу. Цю Міжнародну акцію проводять у школах, бібліотеках і навіть в книжкових магазинах. Цьогоріч, як і попередні роки, Львівська обласна бібліотека для дітей теж стала учасником Міжнародної ночі Гаррі Поттера. В Україні зірочка нашої бібліотеки на карті - єдина.  І наші читачі були надзвичайно раді, що отримали можливість взяти активну участь у цьому святі.


  Вам цікаво, як це відбувалося? А ось так: неймовірним чином бібліотека на кілька годин перетворилася на Школу Чарівників Гоґвортс. 


  Читальний зал став Забороненим лісом, в якому відбулося жеребкування за допомогою живого Сортувального капелюха. Після цього команди гуртожитків Грифіндорф, Гафелпаф, Рейвенклов та Слизерин вирушили дивовижними місцями, де побачили найкращих представників Гоґвортса. Вони запропонували їм виконати спеціальні завдання. 
  Діти зустрілися із завідувачем Гоґвортської бібліотеки мадам Пінс, котра ознайомила їх з найновішими книжками з чарівництва та магії, і навіть допомогла учасникам наповнити
періодичне видання магічного світу - Чаклунську газету " Щоденний Віщун" найсвіжішими новинами чарівницького світу. 





  Професорка Сивіла Трелоні знала абсолютно все про театральні магічні перевтілення. І поділилася з юними поттероманами. Для молодих акторів це був особливий досвід. Навіть закралася думка, що серед них є ті, хто може спробувати себе у наступному фільмі про Гаррі Поттера!




 Із фантастичними істотами Забороненого лісу усіх познайомили майстрині  міс і місіс Філч. Які ж дивовижні вони запропонували зробити маски! Наші талановиті поттерознавці придумували їх самі, і, варто сказати, що їхня уява нічим не поступається уяві Джоан Роулінґ!






 Потрапити до наступної кімнати було непросто - потрібні були відбитки пальців кожного учасника і... магічна дитина. Саме в цій таємній кімнаті "Платформа 9 і три чверті" на кожну команду чекали зовсім неймовірні завдання із... різних посудин, які були заповнені усілякою "гидотою" - черв'яками в кетчупі, наприклад. Брр.. А ще там була банка з павуками. Впізнаєте ці атрибути? Це  "Гаррі Поттер і Таємна кімната" - книга друга. 






  Треба сказати, що всі учасники успішно подолали випробування у Гоґвортській Школі Чарівництва (а як могло бути інакше - вони ж прочитали цілісіньких вісім частин фантастичного роману!) та вдало витратили свої зароблені гроші у «Крамниці Олівандер». 




  А далі….. був неймовірний сюрприз, про який нікого не попередили – до нас завітав… справжній Гаррі Поттер! 


  Ох, від такої несподіванки у багатьох просто позавмирали серця! Ось він - правдивий Гаррі Поттер - тепер діти знають його особисто. Він розпізнав серед наших читачів двійників своїх друзів - Рона Візлі та Герміону Ґрейнджер. І ще довго й радісно спілкувався з учасниками та залишив їм невеличкі подарунки.


 
Це була одна з найдивовижніших та наймагічніших вечірок!
Не пропустіть наступну!



І ще вам такого чудового павучка на прощання:)

Немає коментарів:

Дописати коментар